Jak zorganizować materiały do folderów i kolekcji
Uwaga: uI "Kolekcje" jest tym samym obiektem, który API nazywa "kampanie" - używać "Kolekcje", termin na ekranie.
Utrzymuj rosnącą bibliotekę materiałów, znajdującą się przy użyciu folderów, zbiorów i tagów.
Zanim zaczniesz
Potrzebujesz prawa do zarządzania materiałami - bez niego ukryte są mechanizmy zarządzania folderem / Collection / tag.
Kroki
Foldery
- W drzewie folderów po lewej stronie strony Materiały, kliknij Nowy folder (przy korzeniu drzewa) lub równoważne działanie na istniejącym folderze, aby utworzyć Nowy podfolder.
- Wymień i potwierdź.
- Aby przenieść materiał do folderu, przeciągnij jego kartę z siatki / listy na folder na drzewie - lub otwórz panel szczegółowości materiału, użyj Przenieś do folderu spadek i wybrać cel (lub wybrać kilka materiałów i zastosowania Przesuń w pasku akcji masowej).
- Aby zmienić nazwę lub usunąć folder, użyj własnego menu folderu w drzewie. Usuwanie folderu nie usuwa wewnątrz niego materiałów - patrz poniżej.
Zbiory
- W drzewie folderów kliknij Nowa kolekcja, nazwij to i potwierdź.
- Otworzyć panel detaliczny materiału i użyć Zbiory sekcja do sprawdzenia, do których zbiorów należy - materiał może być w dowolnej liczbie naraz, w przeciwieństwie do folderów.
- Aby zobaczyć wszystko w kolekcji, kliknij je w drzewie folderów w ten sam sposób, w jaki klikniesz folder.
- Usuń kolekcję z własnego menu w drzewie; usuwa to tylko grupowanie, a nie materiały w nim zawarte.
Znaczniki
- Otworzyć panel detaliczny materiału i użyć Znaczniki sekcja przypisywania istniejących znaczników lub wpisywania nowej nazwy znacznika, aby utworzyć jeden w locie.
- Użyj chipów znaczników powyżej siatki materiałów do filtrowania po tagu - zobacz Jak przeglądać i filtrować bibliotekę materiałów
Co zobaczysz
Foldery, Kolekcje i tagi są niezależne - materiał zachowuje swoje Kolekcje i tagi bez względu na to, do którego folderu jest przeniesiony, a usuwanie folderu lub Kolekcja nigdy nie usuwa samych materiałów (materiały opuszczają bibliotekę tylko poprzez Usuń, który przenosi je do Śmietnik pierwszy).
