Co kontroluje, które aplikacje można włączyć
Czy przełączanie aplikacji jest dostępne, wymuszone lub brakujące w całości zależy od czterech niezależnych warstw układających się na siebie - nie tylko "włączane lub wyłączane":
- Etap rozwoju - aplikacja może być opublikowana lub nadal w fazie rozwoju. Aplikacje in- development są ukryte przed wszystkimi z wyjątkiem organizacje korzeniowe, które mogą wybrać "na własne ryzyko"
- Dostępność platformy - oddzielnie, operator platformy może wstrzymać aplikację z katalogu całkowicie niezależnie od jej etapu; aplikacja zatajana nigdy nie dociera do twojej listy przełączeń.
- Stosowany model bezpieczeństwa - jeśli Twoja organizacja ma zastosowany model bezpieczeństwa (poprzez Branch Types), model ten może oznakować aplikację jako aktywowaną siłą (nie możesz jej wyłączyć - przełącznik jest zablokowany za pomocą podpowiedzi wyjaśniającej dlaczego) lub nie jest dostępny (jest filtrowany zanim kiedykolwiek go zobaczysz).
- Uprawnienia do rozliczeń - Twój plan lub add- ons określa, czy możesz włączyć aplikację. Aplikacja, której nie masz prawa pokazywać "Upgrade" lub "Add- on Required" zamiast przełącznika roboczego.
Co to nie jest
Tekst pomocy sugeruje sprawdzenie zależności pomiędzy funkcjami przed ich wyłączeniem ("niektóre funkcje zależą od aktywności innych") - dziś nie ma takiej kontroli zależności. Nic nie powstrzymuje Cię przed wyłączeniem funkcji coś innego w Twojej organizacji jest aktywnie używane; nie ma żadnego ostrzeżenia specyficznego dla tego scenariusza.
