Jak oglądać swoje kamery
Potrzebujesz Widok Kamery pozwolenie i dostęp do co najmniej jednej kamery (patrz Którzy mogą oglądać kamerę).
Otwórz kamerę
Kliknij Aparaty fotograficzne na górze ekranu. Menu zawiera listę Zapisane układy, następnie grupy kamer, a następnie kamery samodzielnie; kropka pokazuje, czy każda kamera jest online. Wybierz którąkolwiek z nich i otworzy się w oknie kamery, które można przenieść, zmienić rozmiar, dokować lub zrobić pełny ekran jak każde inne okno. Otwórz przeglądarkę otwiera puste okno, aby się wypełnić.
Oglądaj kilka naraz
- Układ płytek wybiera siatkę: Automatyczne (wystarczająco duży, by kamery były w oknie), Pojedyncza kamera, 2 × 2, 3 × 3, 4 × 4, 1 duży + 5 mały lub 1 duży + 7 mały.
- Dodaj kamerę wkłada kolejną kamerę do następnej darmowej płytki. Przeciągnij płytki, aby je zmienić.
- Kliknij dachówkę, aby ją wybrać. Double- kliknij go, lub za pomocą przycisku rozszerzenia, aby wypełnić okno w pełnej jakości; naciśnij Esc, aby wrócić do siatki.
Płytki odtwarzają mniejszy strumień każdej kamery, więc połączenie z Internetem nie jest przytłoczone; kamera, która wypełnia okno gra w pełnej jakości.
Dźwięk
Słyszy się tylko wybraną kamerę i tylko wtedy, gdy włącza się jej dźwięk. Wybierz sposób:
- Automatyczne (domyślnie) - usłyszeć wybraną kamerę, gdy to okno jest z przodu.
- Dźwięk włączony - zawsze słyszy wybraną kamerę.
- Wytłoczony - brak dźwięku z kamery.
Zapisz układ
Kiedy kamery są ustawione tak jak lubisz, kliknij Zapisz układ i dać mu imię. Pojawia się pod Zapisane układy w menu Kamery. Otwarcie zapisanego układu i jego zmiana pozwala zapisać zmiany do niego, lub Zapisz jako nowy.
Układy są twoje, inni ich nie widzą.
Pełny ekran
Zrób okno kamery na pełnym ekranie, a obok niego pojawi się lista układów, grup i kamer, dzięki czemu możesz przełączać się między nimi bez opuszczania widoku pełnego ekranu. Nowa przeglądarka zaczyna się kolejny.
Dobrze wiedzieć
Okno kamery, które minimalizujesz lub ukrywasz za innym oknem pełnoekranowym, zatrzymuje swój film aż go przywrócisz, więc nie używa połączenia lokalizacji, gdy nikt nie patrzy.
