Przejdź do treści
KAMOUniverse

Którzy mogą oglądać kamerę

Dwie rzeczy decydują, co osoba widzi: uprawnieniai każda kamera Bezpieczeństwo tab.

Cztery uprawnienia

Podaje się je poprzez funkcje bezpieczeństwa (patrz Role bezpieczeństwa wyjaśnione) KamoCameras grupa:

  • Widok Kamery - menu kamer i okno kamery. Na własną rękę nie pokazuje żadnej kamery; które kamery pojawiają się jest decyzją karty bezpieczeństwa.
  • Zarządzanie kamerami - nadawanie nazw kamerom, włączanie i wyłączanie ich, grup i wszystkich zabezpieczeń.
  • Zarządzanie stroną kamery - łączenie i usuwanie stron, adresów strumieniowych i haseł, rejestratorów, znajdowania kamer i zaawansowanych ustawień. Jest to osobne dla celu: osoba, która decyduje, kto może oglądać lobby nie potrzebuje hasła kamery.
  • Dostęp do wszystkich kamer - każdą kamerę w organizacji, cokolwiek mówi jej karta bezpieczeństwa.

Karta bezpieczeństwa

Każda kamera i każda grupa ma jedną, pod Ustawienia → Kamery → Kamery. Dodaj ludzi, którzy mogą oglądać:

  • szczególnie ludzie;
  • a dział - który obejmuje każdy dział pod nim, więc "Operacje" obejmuje "Operacje › Nocna zmiana";
  • a tytuł pracy;
  • a zespół.

Osoba może oglądać kamerę, gdy którakolwiek z nich jest prawdziwa:

  • mają Dostęp do wszystkich kamer; lub
  • własna karta bezpieczeństwa kamery określa ich nazwy, ich dział (lub jeden nad nim), tytuł pracy lub jeden z ich zespołów; lub
  • kamera jest w grupie, której karta bezpieczeństwa tak, i ta grupa jest włączona.

Grupy

Grupa to zestaw kamer, takich jak "Front domu" lub "Dok załadunku". Dawanie ludziom dostępu do grupy daje im każdą kamerę, teraz i później. Kamera może być w kilku grupach.

Przełączanie grupy wyłączone zatrzymuje dostęp, który daje - nie wyłącza kamer, ponieważ mogą być udostępniane przez inne grupy. Przełączanie kamera wyłączony zatrzymuje go dla wszystkich, natychmiast.

Kiedy zmiany stają się skuteczne

  • Wyłączanie kamery kończy się natychmiastowym widokiem wszystkich na żywo.
  • Usunięcie czyjegoś dostępu odnosi się do następnego otwarcia kamery; widok już na ekranie trwa aż go zamkną.
  • Osoby zarządzające kamerami mogą przeglądać dowolną kamerę z ustawień Patrz, aby sprawdzić, że działa, bez dodatku do jego karty bezpieczeństwa.

Twój wszechświat czeka.

Rozpocznij bezpłatnie w kilka minut.Dodaj produkty, kiedy tylko będziesz gotowy — bez migracji, bez nowych logowań.

Bezpłatne na zawsze — nie wymaga karty kredytowej